Bag dine egne lækre rundstykker – En håndværksmæssig oplevelse
Hvis man er til et lækkert stykke franskbrød eller måske et traditionelt håndværks bagt rugbrød om morgenen så er det nemmeste, hurtigste og mest overskuelige selvfølgelig at komme ned i CPH Bakery på Nørrebrogade 224 og starte dagen med at forsyne sig med Kenneths langtidshævede surdejs brød og kager til weekenden.
Hvis man derimod føler sig overskudsagtig og har uanede mængder af tid til overs, samt sværger til at der skal rundstykker på bordet, så kig med her.
Her får du den hemmelige opskrift til at lave perfekte og lækre rundstykker derhjemme i dit eget køkken.
Der er næppe noget mere tilfredsstillende end duften af nybagt brød, der fylder køkkenet en tidlig morgen. Og når det kommer til morgenmad, er der få ting, der slår et friskbagt rundstykke. Den gode nyhed er, at du kan skabe denne magiske oplevelse derhjemme med din helt egen bagværkskunst. I dag deler vi opskriften på lækre, hjemmelavede rundstykker, der vil forvandle din morgenrutine til en fest for smagsløgene.
Opskriften
Læs også vores indlæg om meltyper hvis du vil have inspiration til brug af mel
Indkøb
Det kan være krævende at bage lækkert bagværk derhjemme med et nogenlunde resultat fordi man ikke har de samme industriremedier som vi i Copenhagen Bakery har til rådighed i bageriet. Men end grundregel med god mad er at med gode råvarer får man et bedre produkt. Her kommer en hjælp til hvor man kan finde produkterne der skal til for at komme i mål med opskriften.
Antal rundstykker: 30 stk.
Fremgangsmåde:
- Forberedelse af dejen: Start med at måle 660 g vand og 46 g gær op. Opløs gæren i vandet og tilsæt derefter 25 g hvedesur for at give en ekstra dimension af smag og struktur til dine rundstykker. Herefter tilsættes 1150 g hvedemel lidt ad gangen, mens du rører dejen sammen. Dejen skal være blød og smidig.
- Tilsæt salt og enzymer: Når dejen begynder at tage form, tilsættes 23 g salt for at fremhæve smagen. Du kan også tilføje 20 g bageenzymer eller S500, som vil forbedre dejen og give dine rundstykker en flot krumme.
- Ælt dejen: Ælt dejen godt i cirka 10-15 minutter, indtil den er elastisk og glat. Dette trin er afgørende for at udvikle dejen og give dine rundstykker den ønskede tekstur.
- Hævning: Dæk dejen til med en fugtig klud og lad den hæve på et lunt sted i cirka 1 time, eller indtil den er fordoblet i størrelse.
- Form og hævning af rundstykker: Del dejen i 30 lige store stykker og form dem til runde, glatte bolde. Placer dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve yderligere i cirka 30-40 minutter.
- Bagning: Forvarm din ovn til 220 grader Celsius. Bag rundstykkerne i den forvarmede ovn i ca. 15-20 minutter, indtil de er gyldne og lyder hule, når du banker let på dem.
Nydes bedst friske: Tag dine nybagte rundstykker ud af ovnen og lad dem køle let af, inden du bryder dem over og nyder dem med smør, ost, marmelade eller din favoritpålæg.
Nu er du klar til at imponere dig selv og dine nærmeste med dine egne hjemmebagte rundstykker. Denne opskrift giver ikke kun lækre resultater, men også en følelse af tilfredsstillelse, når du ser og smager det håndværk, du har skabt.
Comments are closed